LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Kreće izgradnja mrtvačnice u Nerežišćima PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Listopad 2015 21:07

Sa zadovoljstvom najavljujemo početak gradnje mrtvačnice u Nerežišćima.


Općina je prije nekoliko dana ishodila građevinsku dozvolu za gradnju, te smo ugovorili prvu fazu radova u okviru koje će se napraviti grubi građevinski radovi završno sa krovom. Za ovu fazu radova smo osigurali sredstva u proračunu Općine i Splitsko-dalmatinske županije, i predviđen je završetak radova do kraja ove godine. 2016.-e ćemo realizirati i završne radove: interijer i kamenoklesarske radove, te očekujemo već do ljeta mrtvačnicu staviti u funkciju.

Radi se o objektu površine cca: 80 m2, sa pomoćnim prostorijama i hladnjačom, a ista će biti smještena na mjesnom groblju u Nerežišćima, sjeverozapadno od crkve sv. Nikole, na tzv: „Velom grobu“.

Dovršenjem gradnje ove mrtvačnice, konačno će sva tri mjesta u našoj Općini dobiti mrtvačnicu ( U Dračevici je izgrađena prije 12-ak godine sredstvima našeg povratnika iz Novog Zelanda g. Šimunovića, a u Donjem Humcu je Općina prošle godine dovršila  izgradnju nove mrtvačnice )  što je značajni civilizacijski iskorak i olakšanje teških trenutaka u obitelji pokojnika.

MRTVAČNICA DRAČEVICA
f_groblje 1f_groblje 2interijermrtvacnica donji humac sl1mrtvacnica donji humac sl2mrtvacnica-dracevica 2mrtvacnica-dracevica

 

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.