LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


JAVNI POZIV OBVEZNICIMA POREZA NA NEKRETNINE
Petak, 28 Srpanj 2017 07:46

Porez na nekretnine utvrđuju i naplaćuju JLS na području kojih se nekretnina nalazi i prihod je te JLS. Stoga su JLS obvezne tijekom 2017. godine ustrojiti i dalje voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i o poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine.Za prikupljanje podataka zadužen je Jedinstveni upravni odjel Općine Nerežišća, koji ovim putem poziva vlasnike i korisnike nekretnina na području Općine Nerežišća da, radi ustrojavanja i vođenja Evidencije, te radi pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine i zaduživanja obveznika plaćanja poreza, najkasnije do 31. listopada 2017. godine dostave podatke o nekretninama i poreznim obveznicima koristeći priložene obrasce, posebno za svaku adresu nekretnine odnosno katastarsku česticu.

Svi obrasci su dostupni i na internetskoj stranici www.nerezisca.hr, a mogu se ispunjeni dostaviti u zgradi Općine radnim danom u vremenu od 08 – 14 h, putem pošte ( Općina Nerežišća, Trg sv. Petra 5, Nerežišća ) ili elektroničkim putem na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Eventualno potrebnu pomoć u popunjavanju obrazaca, dodatne informacije i upute molimo da zatražite putem tel. 021 637 300, elektroničkim putem na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili osobno u općinskoj upravi.

Ukoliko se traženi podaci ne dostave ili ako se oni bitno razlikuju od podataka kojima raspolaže JLS dobivenim od Državne geodetske uprave, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva financija – Porezne uprave, porezna obveza će se utvrditi na osnovi podataka kojima raspolaže JLS s najvišim koeficijentima utvrđenima Zakonom za stanje i dob nekretnine.

Napomena: Komunalna naknada se ukida s danom 31.12.2017. godine.

Općina Nerežišća
Jedinstveni upravni odjel


PREUZIMANJE:


JAVNI POZIV - cijeli tekst
POREZ NA NEKRETNINE -STAMBENI PROSTOR
POREZ NA NEKRETNINE -POSLOVNI
POREZ NA NEKRETNINE - NEIZGRAĐENO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE

 

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.