LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Početak radova na uređenju i izgradnji... PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 20 Lipanj 2013 14:15

Prije nekoliko dana započeli su radovi na uređenju Trga sv. Petra. Općina je također započela i radove na sanaciji, rekonstrukciji i proširenju putova na relacijama "Bršjanova gomila"- "Počivala" i "Sv. Ilija" - "Sutivan".


Početak radova na uređenju Trga sv. Petra u Nerežišćima

Prije nekoliko dana su započeli radovi na uređenju Trga sv. Petra u Nerežišćima koji se ubraja u jedne od najljepših bračkih trgova. Trgom dominira crkvica sv. Petra iz 15. st., koja je prepoznatljiva po malenom boriću koji raste na njenom krovu, a u crkvici se nalazi reljef poznatog bračkog kipara Lazanea.

Prije nekoliko godina crkvica je kompletno uređena, promijenjen je krov i fugirani su zidovi, a prije nekoliko dana Općina je o svom trošku uredila ulazna vrata  i prozore (komarice) tako da danas ova crkvica zaista predstavlja ukras našeg mjesta.
U okviru ovog projekta urediti će se prostor ispred Hrvatskog doma, postaviti će se kamene ploče, jerule i kamene klupe, a kao ukras cijelom trgu biti će postavljena kamena skulptura sv. Petra, ujedno i fontana, rad akademskog kipara Petra Jakšića iz Donjeg Humca.

Brončana bista našeg mještanina poginulog u II. svjetskom ratu, Fansita Cvitanića, koja se nalazila na trgu,  postavljena je uz spomen obilježje poginulim žiteljima Nerežišća u Drugom svjetskom ratu, te je tamo prebačena i bista Rajke Baković.
O detaljima projekta, o ljepoti kamene skulpture nećemo puno govoriti, već Vas pozivamo da dođete na otvorenje novouređenog trga, „užežin“ Dana Općine i blagdana sv. Margarite.

Početak radova na izgradnji / sanaciji šumskih putova na relacijama: „Bršjanova gomila“ – „Počivala“ i „Sv. Ilija“ – „Sutivan“.

Ovim putem obavještavamo naše građane i sve one koji se koriste ovim putovima da je Općina započela radove na njihovoj sanaciji, rekonstrukciji i proširenju, te će isti biti neprohodni idućih 15 dana. Radi se o projektu koji sufinanciranju Ministarstvo poljoprivrede, Županija i Općina, svaki po 1/3, izvođač je tvrtka Sanac d.o.o., a vrijednost ukupnog projekta je oko: 280.000,00 kn.

DSC00422DSC00423

 

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.