LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Pripreme za realizaciju marine u Smrkoj PDF Ispis E-mail
Srijeda, 06 Studeni 2013 10:19

Dana 04. studenog 2013. održana je prva sjednica Povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš luke nautičkog turizma u uvali Smrka, Općina Nerežišća.


U Povjerenstvo je ministar Zaštite okoliša i prirode, Mihael Zmajlović imenovao devet vrhunskih stručnjaka koji imaju zadaću pregledati kompletnu dokumentaciju i donijeti konačnu odluku o prihvatljivosti ovog zahvata sa aspekta zaštite okoliša i prirode.
Warning: No images in given directory. Please check the directory!

Debug: given directory - https://www.nerezisca.hr/images/stories/marina-sjednica
Općina je izradila potrebnu dokumentaciju vrijednu preko pola milijuna kuna potrebnu za ovu ocjenu, i to; Procjena o potrebi studije, Istraživanja fizikalnih, kemijskih i bioloških svojstava mora u širem području uvale Smrka, Studija o utjecaju na okoliš luke nautičkog turizma Smrka, Podvodno rekognosciranje arheoloških potencijala. Uz to napravljen je UPU, utvrđena je granica pomorskog dobra, Idejno rješenje kopnenog dijela, Idejni projekt  pomorskog dijela.
Na prvoj sjednici članovi povjerenstva obišli su lokaciju i nakon prezentacije kompletne dokumentacije izražen je načelni pozitivni stav o ovom zahvatu, zatražene su određene izmjene Studije, a nakon toga čega će biti organiziran Javni uvid i Javna rasprava.
Warning: No images in given directory. Please check the directory!

Debug: given directory - https://www.nerezisca.hr/images/stories/marina-projekt
Za očekivati je kako će i ovaj projekt dobiti pozitivnu ocjenu u idućih nekoliko mjeseci, te ćemo iduću godinu biti spremni za ponuditi projekt zainteresiranim investitorima.
Ovo je jedan od strateških razvojnih projekata Općine Nerežišća, projekt koji jamči nove investicije, nova radna mjesta i pozicioniranje naše Općine na turističkoj karti Jadrana.

Idemo dalje !

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.