LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Uređenje poljskih putova na području Općine Nerežišća
Četvrtak, 02 Listopad 2014 08:29

Kako bi olakšali našim poljoprivrednicima predstojeću berbu grožđa i maslina te olakšali našim stočarima pristup njihovim pašnjacima, Općina je pokrenula inicijativu uređenja poljskih putova. Projekt je organiziran na način da je Općina osigurala potrebna sredstva za dobavu i prijevoz tampona, betona i armaturnih mreža a sami građani su u svojoj režiji izvršili pripremne radove i radove na ugradnji betona.


Na ovaj način uređeno je i betonirano oko 170 metara  poljskog puta na relaciji Sv. Filip i Jakov – Žurmo, oko 100 metara puta Dračevica – Podhume. U uvjerenju kako će i ovo nastojanje Općine pomoći razvoju poljoprivrede i stočarstva, zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovu akciju, Splitsko dalmatinskoj županiji na financijskoj podršci, te Vas pozivamo da nastavite zajedno sa Općinom raditi na uređenju poljskih putova.
Činjenica je da su predmetni putovi u vlasništvu Republike Hrvatske koja evo već treću godinu financijski ne prati njihovo održavanje i izgradnju, a Općina nema dovoljno sredstava pa čak ni zakonsku osnovu da ulaže u tuđu imovinu. Upravo zajedništvom, zajedničkim učešćem građana, Općine i Županije moguće je koliko-toliko održavati putove i na taj način pomagati razvoj poljoprivrede i stočarstva.

123457919293949799991992993994995996

U razgovoru sa općinskim načelnikom doznali smo kako će se ubuduće ovi radovi raditi na principu dobrovoljnog rada onih kojima ti putovi trebaju, a Općina će sudjelovati uvijek minimalno sa onolikim iznosom koliko to participiraju svi korisnici puta zajedno.
Jer ukoliko nitko nije spreman participirati, bilo u novcu ili u radu, na uređenju nekog puta, to znači da nikome taj put nije ni potreban. Naravno da u tom slučaju nije opravdano trošiti sredstva na nešto što nije potrebno, već je pametnije i odgovornije ta sredstva usmjeriti u druge, potrebnije projekte.

Tekst i slike. J.O.

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.