LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Bračani u Veroni
Četvrtak, 02 Listopad 2014 08:53

Upravo je završen jedan od najvećih svjetskih sajmova kamena i prateće industrije na svijetu, onaj u Veroni. Brač je kamen, na kamenu i od kamena, a Općina Nerežišća, Donji Humac prednjači u toj gospodarskoj djelatnosti.


Na sajmu je izlagalo nekoliko poduzeća sa područja Općine Nerežišća, što potvrđuje gospodarsku snagu i rast kamenarstva i poduzetništva, a gotovo da nema "kamenara" iz Općine i sa Brača koji nije posjetio sajam. Konačno smo izišli iz jugoslovenske tamnice i zločinačkog komunističkog uređenja, postali smo  dio  civilizirane Europe, te imamo priliku uključiti se u gospodarske europske i svjetske tokove, konkurirati i razvijati se. Nadamo se da će naši poduzetnici znati to iskoristiti, da će i dalje jačati naše gospodarstvo, a svakako da će to uz angažman Općine značiti danji razvoj našeg "Bazena za eksploataciju kamena Donji Humac" i poslovne zone "Balun - Vrpovje" u Nerežišćima.

Dragi naši poduzetnici, samo naprijed !

Klesarska radionica Dražena Jakšića iz Donjeg Humca dostavila nam je fotografije sa svog štanda gdje su svjetski "kameno-znalci" imali priliku upoznati se sa 111 godišnjom tradicijom klesarstva u obitelji Jakšić pa pogledajte atmosferu iz Verone, a svi Vi koji ste  izlagali ili ste bili kao posjetitelji, pošaljite nam slike i sa ostalih "naših" štandova kako bi ih objavili na našim stranicama.

1 (16)1 (2)1 (3)1 (4)1 (5)1 (6)1 (7)1 (8)1 (9)

Tekst: J.O.
Fotografije: Klesarska radionica Dražen Jakšić

 

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.