LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Briga o okolišu
Srijeda, 15 Listopad 2014 12:52

Općina sustavno brine o zaštiti okoliša, sukladno s time i o načinu prikupljanja otpada. U posljednjih nekoliko godina Općina je postavila sve nove kontejnere i sanirala tri nelegalna odlagališta otpada koja su postojala na području naše Općine.


Posljednjih mjeseci smo postavili 12 kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada, a danas su stigli novi kontjejneri za odvojeno prikupljanje, sve u skladu sa Planom gospodarenja otpadom. Osim toga, prvi na otoku Braču uvodimo i komposter. Radi se o plastičnim komposterima za biološki otpad koje ćemo podijeliti našim kućanstvima kako bi se na taj način smanjila količina otpada, a u konačnici će naši građani dobiti i visoko vrijedno gnojivo za poloprivredne površine. Koristim priliku pozvati građane da se jave komunalnom redaru u Općini kako bi dobili komposter na BESPLATNO korištenje.

Danas Općina Nerežišća spada u svjetski vrh na području zaštite okoliša: na 14 građana dolazi po jedan kontejner, komposteri, sanirana sva divlja odlagališta, na području cijele Općine postavljena su ekološka rasvjetna tijela javne rasvjete, izrađen je Plan gospodarenja otpadom, uključili smo se u program edukacije ..... i čitav niz aktivnosti kako bi naše okruženje bilo ljepše, zdravije u konačnici i jeftinije za naše građane.

Na žalost, kultura odvajanja otpada još nije razvijena kod svih građana, pa vas pozivamo da brinete o okolišu, poštujete zakonske norme, i da odvajate otpad te ga odlažete u za to postavljene kontejnere.

Warning: No images in given directory. Please check the directory!

Debug: given directory - https://www.nerezisca.hr/images/stories/okolis

Tekst i slike: J.O.

 

Ažurirano: Srijeda, 15 Listopad 2014 12:54
 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.