LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Posjet Europskoj prijestolnici
Subota, 06 Prosinac 2014 15:19

Završio je dvodnevni posjet izaslanstva Splitsko dalmatinske županije Europskom parlamentu u Brussels-u, u kojem izaslanstvu je bio i načelnik Općine Nerežišća g. Lovro Kuščević. Na poziv  našeg EU zastupnika gospodina Andreja Plenkovića u Brussels je otputovalo izaslanstvo naše županije u kojem je bilo nekoliko saborskih zastupnika, županijskih vijećnika i predstavnika gradova i općina.

Radilo se o radnom posjetu u okviru kojeg je održana radna konferencija pod nazivom: „Sinergija razvojnih strategija Dunavske i Jadransko-jonske regije“. Radi se o važnim dokumentima budući se Republika Hrvatska nalazi na dunavskom i jadranskom koridoru, te je iznimno važno da u tim strategijama budu sadržani razvojni projekti sa našeg područja. Predstavnici naše županije su upozorili na nekoliko važnih projekata koje bi Strategija trebala sadržavati, a bitni su za razvoj naše županije.

Također je upriličen prijem kod hrvatskog veleposlanika g. Maria Nobila koji je istaknuo važnost prisutnosti hrvatske politike u europskoj prijestolnici.
U radnom dijelu programa organiziran je sastanak sa predsjednikom Europskih pučana, g. Johosep Daul, čovjekom koji vodi udruženje pučkih stranaka na europskoj razini, a koji imaju i političku prevlast u EU parlamentu. Budući je HDZ dio velike zajednice Europskih pučana, to je g. Daul istaknuo važnost ulaska Republike Hrvatske u EU i pohvalio izuzetan angažman i doprinos naših zastupnika u radu EU parlamenta.
Nakon radnog dijela organizirano je druženje sa našim EU zastupnicima: Ivana Maletić, Dubravka Šuica i Andrej Plenković u čijoj pratnji smo obišli zgradu parlamenta i upoznali se sa osnovnim principima rada i funkcioniranja unutar parlamenta.

Naši zastupnici su upoznali izaslanstvo sa mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova, te ponudili punu pomoć i suradnju u tim procesima. Što se tiče Općine Nerežišća, istaknuta je potpora razvoju poslovne zone i infrastrukture na južnoj obali otoka Brača, a koje projekte Općina namjerava uskoro kandidirati prema EU fondovima.

Na kraju, koristimo priliku zahvaliti g. Andreju Plenkoviću na pozivu i na izvrsnoj organizaciji ovog korisnog i ugodnog posjeta gradu Brussels-u i Europskom parlamentu, a naš načelnik g. Kuščević je naravno pozvao naše EU zastupnike na uzvratni posjet, za koji se nadamo da će se uskoro dogoditi.

1235678

 

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.