LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Otvoreno radilište!!! E-mail
Nedjelja, 07 Prosinac 2014 08:31

Jučer je svečano otvoreno radilište na izgradnji treće dionice prometnice „Nerežišća-Vela Farska-Murvica-Bol“.Radi se o povijesnom projektu za Općinu Nerežišća, o prometnici koja će povezati naša naselja sa obalom, što će omogućiti razvoj turizma na južnoj strani otoka, razvoj poljoprivrede i razvoj zdravstvenog turizma na obroncima Vidove gore, a naši građani koji imaju kuće u naselju Vela Farska konačno će dobiti pristup svojim kućama.
Ova prometnica ima i šire značenje, radi se o jednoj od najvažnijih prometnica koje se trenutno  grade na Braču. Naime, ona povezuje Bol sa Supetrom dionicom koja je kraća oko 6 kilometara od postojeće, te stvara alternativu u slučaju loših vremenskih uvjeta ili nepogode na postojećoj prometnici.

Ugovoreni su radovi u dužini cca: 4 km, vrijednosti oko 3.700.000,00 kn, potrebnih za zemljane radove, potporne zidove i pripremu ceste do asfaltiranja. Nakon toga slijedi ishođenje građevinske dozvole za dionicu „Vela Farska – Murvica“ i njena realizacija. Općina je financirala projektnu dokumentaciju a radove u cijelosti financira Županijska uprava za ceste Splitsko dalmatinske županije.

Radove je otvorio župan g. Zlatko Ževrnja uz nazočnost ravnatelja ŽUC-a g. Petra Škorića, općinskog načelnika g. Lovre Kuščevića i velikog broja okupljenih bračanki i bračana.

Netom prije otvaranja ovog radilišta župan i suradnici u pratnji načelnika obišli su radove na izgradnji infrastrukture u poslovnoj zoni „Balun-Vrpovje“ u Nerežišćima, te je obećana daljnja podrška ovom projektu.

Koristimo priliku zahvaliti Splitsko dalmatinskoj županiji na podršci ovim projektima, bez koje podrške ne bi bilo moguće iste realizirati.

Warning: No images in given directory. Please check the directory!

Debug: given directory - https://www.nerezisca.hr/images/stories/cesta-zevrnja

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.