LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Predstavljanje knjige Tonča Matulića "Nevjera i vjera u četiri oka" PDF Ispis E-mail
Petak, 08 Veljača 2013 10:50

U Nerežišćima će se ovoga petka 8. veljače održati predstavljanje knjige Tonča Matulića „Nevjera i vjera u četiri oka“. Novu knjigu istaknutog autora dr. Tonča Matulića, dekana Katoličko bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, u povodu Godine vjere objavio je Glas Koncila, a u petak 8. veljače u 18 sati u Galeriji Nerežišća u Nerežišćima predstaviti će je prof. dr. Mario Cifrak, prof. dr. Ružica Razum, prof. dr. Nenad Malović i prof. dr. Ante Vučković.

 

Iz recenzija:

„Ovaj Matulićev rad nije nikakav klasičan traktat o grijesima protiv vjere, premda obogaćuje dosadašnji diskurs na tom području, niti je zajaziv govor protiv onih koji drugačije misle i vjeruju, a ponajmanje oholo dociranje kakvog posjednika svih vjerskih tajni i istina, nekoga koji kao da vjeru ima „u malome prstu“. Svjestan u potpunosti darovanosti vjere, autor svojim promišljanjem postaje slavitelj i svjedok toga dara kojega bi rado podario drugima, osobito onima koji iskreno muku muče s pitanjem svih pitanja: Postoji li Bog?“

Šimun Bilokapić

O autoru

Tonči Matulić (1966.) rodom je iz Postira, na otoku Braču. Osnovnu školu završio je u Postirama, a srednju u Supetru i Splitu. Maturirao je 1985., u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Nakon odsluženoga vojnog roka, 1985./86., kao svećenički kandidat Hvarske biskupije studirao je teologiju na Teologiji u Splitu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Za svećenika Hvarske biskupije zaređen je 1992. godine. U dva je navrata služio kao kapelan i župnik u Hvaru i Milni (1992./93.) te u Starome Gradu i Selcima (1998./99.), na otoku Hvaru. Poslijediplomski studij iz moralne teologije završio je na Visokom institutu za moralnu teologiju "Academia Alphonsiana" Papinskoga lateranskog sveučilišta u Rimu, na kojemu je 1995. magistrirao, a 1998. doktorirao. U istom se razdoblju dodatno usavršavao iz bioetike na Katoličkome sveučilištu "Sacro Cuore" u Rimu te na Institutu za etiku "Joseph and Rose Kennedy" Sveučilišta "Georgetown" u Washingtonu. Od ljetnoga semestra akademske godine 1998./99. predaje kolegije iz moralne teologije i socijalnoga nauka Crkve na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.