LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Smotra sirnica otoka Brača PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 21 Ožujak 2013 12:19

Pod pokroviteljstvom Općine Nerežišća, Udruga „Svijet kao cvijet“ iz Sutivana u suradnji sa Osnovnom školom  Nerežišća i Zajednicom žena „Katarina Zrinski“ organiziraju «II Smotru sirnica otoka Brača», gastronomsku manifestaciju koja će se održati na Uskršnji ponedjeljak 01. travnja u Nerežišćima.
Cilj događanja je okupiti predstavnike iz što više bračkih mjesta kako bi utvrdili koliko su očuvane gastronomske tradicije otoka u pripremi tradicionalnih Uskršnjih kolača – sirnica i kako bi se družili uz razmjenu iskustava, recepata, savjeta i ideja. Manifestacija se po svom karakteru uklapa u međunarodnu inicijativu Ministarstva kulture RH i Instituta za etnologiju u definiranju «Mediteranske prehrane» kao nematerijalne kulturne baštine zemalja mediteranskog bazena.


Svako bračko mjesto ima pravo prijaviti do četiri uzorka sirnica koje će predstavnici mjesta donijeti na degustaciju i po jednog člana gastronomskog žirija, kako bi ocjenjivanje bilo što objektivnije. Za sada pozivamo zainteresirane da prijave svoje sudjelovanje na neki od telefona: 095-8217643, 095-8022432 ili 638-358 ili popune prijavnicu u kojoj će navesti podatke o mjestu, predstavniku ili voditelju ekipe, broju uzoraka i autorima, te člana ocjenjivačkog žirija i pošalju je na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Prijavnicu preuzmite OVDJE.


Najuspješniji tim ponijet će laskavu titulu «Čuvari kulinarske tradicije otoka Brača 2013», ali i svi ostali čuvari i ljubitelji kulinarske tradicije otoka Brača će se dobro zabaviti, ugodno družiti i pristojno osladiti uz glavna i popratna događanja druge «Smotre sirnica otoka Brača».PROGRAM:

Od 14,00 sati mali humanitarni sajam na Trgu sv. Petra

Od 14,00 do 15,00 sati: prijava sudionika / preuzimanje uzoraka (Galerija Nerežišća)

Od 15,00 sati: početak rada ocjenjivačkog suda

Od 15 sati prigodni program u Galeriji Nerežišća:

Izložba pisanica - ukrašenih Uskršnjih jaja

Tradicijski uskršnji običaji na otoku Braču - izlaganje

Potraga za jajima (za djecu)

Ples, Borba jajima i kotrljanje (takmičari donose svoja tvrdo kuhana jaja)

Prigodni glazbeni program: nastup klape „Užonca“ iz Bola, „Blaca“ iz Nerežišća i „Morbin“ iz D.Humca

Degustacija sirnica - svi su dobrodošli!

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.