LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Bespovratna sredstva za vinogradare i maslinare na području Općine Nerežišća PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 21 Ožujak 2013 12:23

U sklopu obnove opožarenih površina i poticanja poljoprivrednika za sadnju trajnih nasada, nabavljeno je 4.100 sadnica vinove loze, 63 sadnice maslina i 8 sadnica smokve, a u ukupnoj vrijednosti od 40.232,50 kn.


U ponedjeljak, 18. ožujka 2013. godine, Općina Nerežišća je, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom podijelila sadnice vinove loze i  maslina poljoprivrednicima sa područja Općine Nerežišća. Sadnice su dodijeljene bez povratne naknade, a sukladno programu obnove opožarenih površina na području Općine Nerežišća koji se provodi od 2011. godine.

Cilj Općine Nerežišća je poticanje poljoprivrednika za sadnju trajnih nasada, a pogotovo uzimajući u obzir činjenicu kako nakon ulaska u Europsku uniju za određeno vrijeme neće biti moguće podizati nove nasade.
Ovakvim poticajima se omogućava rast i razvitak poljoprivrednih gospodarstava te njihova bolja konkurentnost na tržištu.

Načelnik Općine Nerežišća, gospodin Lovro Kuščević, nije krio zadovoljstvo iskazanim interesom mještana i ove godine, te je kazao kako se na ovaj način pokušava olakšati mještanima da se odluče na podizanje trajnih nasada i time potaknuti obnovu opožarenog i zapuštenog zemljišta.

Isto tako, u okviru programa poticanja nasada i ove godine će Općina i Splitsko-dalmatinska županija sufinancirati dvije trećine cijene za oko 15.000 sadnica vinove loze.

 

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.