LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


VODA ŽIVOT ZNAČI!!! PDF Ispis E-mail
Srijeda, 17 Travanj 2013 15:19

U okviru projekta izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni „Balun – Vrpovje“ u Nerežišćima, danas su krenuli radovi na postavljanju vodoopskrbnog sustava u Zoni. Izvođač je tvrtka „Cestar d.o.o.“, koji je izveo zemljane i građevinske radove a vrijedni radnici „Vodovoda Brač d.o.o.“ upravo postavljaju cijevi, ventile i šahte.

 

Ukoliko vremenske prilike do dopuste, za očekivati je kako će u idućih 10-ak dana biti dovršeni radovi vodoopskrbe u našoj poslovnoj zoni. Biti će izgrađeno oko: 900 metara dužnih vodoopskrbnog sustava, 30-ak šahti, hidranti za potrebe 15-ak poduzetnika i 200-tinjak radnika koji rade u Zoni.Ovo je samo dio ukupnog projekta izgradnje infrastrukture, u vrijednosti od cca: 12.000.000,00 kuna. Još preostaje za dovršiti započetu izgradnju kanalizacijskog sustava i sustava

odvodnje oborinskih voda, a radovi na elektrifikaciji još nisu započeli.


Od HEP-a smo zatražili spajanje Zone na struju, i dobili smo odgovor kako je potrebno izgraditi i financirati slijedeće:
1.    Izgradnja dalekovoda KB 20 kV od TS 35/10 kV u Postirima do Zone u Nerežišćima,
2.    Izgradnja KB 20 kV raspleta na području zone.
3.    Rekonstrukcija postojeće trafostanice.
4.    Izgradnja nove trafostanice GTS 10-20/0.4 kV
5.    Izmjestiti dio postojećeg dalekovoda DV Nerežišća – Bol.
i naravno: „… svi troškovi izmiještanja, zaštite i popravka …. idu na teret kupca (Općine), a posao je dužan naručiti od HEP-a……“, a radi se o radovima u vrijednosti od cca: 5.000.000,00 kn.

Budući Općina nije u mogućnosti preuzeti toliku obvezu, to smo kandidirali ovaj projekt prema Vladi Republike Hrvatske, i ukoliko dobijemo sredstva, izvršiti ćemo uplatu prema HEP-u krenuti u realizaciju i ovog projekta.

dsc00107dsc00108dsc00109

Koristim priliku zahvaliti Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je sufinancirala sve ove radove do sada, uz napomenu da Vlada Republike Hrvatske od prosinca 2011.g. nije odobrila niti jednu kunu za projekt izgradnje infrastrukture u  našoj poslovnoj zoni.
U nadi da će radovi na izgradnji cjelokupne infrastrukture biti vrlo brzo kompletirani, lijepo Vas pozdravljam.

Lovro Kuščević
Načelnik Općine Nerežišća


Uvjeti HEP-a za spajanje poslovne zone na elektroopskrbni sustav - dokument preuzmite OVDJE.

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.