LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Modernizacija javne rasvjete u Općini Nerežišća PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Listopad 2015 20:55

Općina Nerežišća aktivno radi na projektima energetske učinkovitosti i zaštite okoliša, te upravo dovršavamo projekt kojim ćemo kompletni sustav javne rasvjete napraviti ekološki prihvatljivim i energetski učinkovitijim.

 

Sukladno tome, prije nekoliko mjeseci napravili smo Energetski pregled javne rasvjete na području Općine Nerežišća, koji je upozorio na trenutne nedostatke i predložio mjere za poboljšanje sustava. Upravo je jedna od preporučenih mjera zamjena postojećih rasvjetnih tijela sa novim učinkovitijim i ekološki prihvatljivijim tijelima, te je Općina nakon provedenog postupka javne nabave ugovorila posao ugradnje nove LED javne rasvjete.
Radi se o projektu vrijednom preko milijun kuna, koji će se financirati sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, općinskog proračuna i proračuna Splitsko-dalmatinske županije, postaviti će se nova rasvjeta u sva tri naselja naše Općine: Nerežišćima, Donjem Humcu i Dračevici.Općinski načelnik, g. Lovro Kuščević, ističe kako će se rekonstrukcijom sustava postići znatne uštede i poboljšanja u energetskom, financijskom i ekološkom smislu: „Zamjenom postojećih rasvjetnih tijela postignut će se znatna ušteda električne energije, indirektno smanjene emisije CO2, poboljšati svjetlo-tehnički parametri i uvjeti sigurnosti prometa te smanjiti potencijalni rizici ekološkog onečišćenja zbog korištenja ekološki neprihvatljivih rasvjetnih tijela (npr. natrijevih i/ili živinih žarulja na izboj u plinu) kao i sprječavanje svjetlosnog onečišćenja. Radi se o velikom iskoraku za našu Općinu, a očekujemo i znatne uštede: oko 900.000,00 kn na potrošnji el. energije i 300.000,00 kn na održavanju u idućih 10 godina koliko iznosi ugovoreni jamstveni period.

Koristimo priliku zahvaliti se FZOEU i Splitsko dalmatinskoj županiji na podršci, te pozivamo građane na strpljenje tijekom izvođenja radova na zamjeni rasvjetnih tijela.


 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.