LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Nastavlja se sa izradom nove katastarske mape za "Vela Farsku" PDF Ispis E-mail
Srijeda, 11 Prosinac 2013 09:33

Općina Nerežišća kontinuirano radi na sređivanju stanja  i ispravljanju pogrešaka koje se provlače od prve katastarske izmjere otoka Brača prije 200-tinjak godina pa do danas.Naime, predmetne mape su u katastrofalnom stanju, pogrešne su i zahvaljujući tome zaustavljen je svaki daljnji razvoj  određenih dijelova naše Općine. Naročito je pogođeno područje Vela Farske u kojoj mape odudaraju od stvarnog stanja po nekoliko desetaka metara. Neke kuće se nalaze skroz na drugim parcelama, neke na putu a neke na nekoliko parcela. Općina je pokrenula postupak izrade nove mape i tek nakon toga moguće je pristupiti izradi UPU-a koji će omogućiti daljnji kontrolirani razvoj tog područja.

Radi se o dugotrajnom i vrlo skupom procesu kojeg nije moguće dovršiti bez suradnje sa onima kojima je to najinteresantnije - vlasnicima zemljišta u Vela Farskoj.

Pozivam sve građane da se uključe u ovaj proces i da aktivno sudjeluju kako bi što prije dovršili ovaj prevažan postupak.
Pogledajte mapu i proučite gdje se nalaze Vaše zgrade i na čijim nekretninama.

Ovako to izgleda na terenu.
Crne linije su katastar a plave i crvene stvarno stanje.

 

Da se ne ponovi...

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.