LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Usvojen UPU za poslovnu zonu „Dumanići“
Utorak, 11 Veljača 2014 13:22

Na sjednici Općinskog vijeća koja se održala 05. veljače 2014., jednoglasno je usvojen UPU za poslovnu zonu „Dumanići“ pored Donjeg Humca.

Usvajanjem ovog UPU-a omogućili smo legalizaciju i daljnji razvoj dvoje obrtnika koji djeluju u toj zoni, a sada je zona spremna i za realizaciju drugih investicija. Zona je zamišljena kao niz manjih pogona za preradu kamena, naročito za proizvodnju „gaterskih“ ploča, što bi uvelike smanjilo transport sirovih blokova i doprinijelo smanjenju kamenog „šuta“ (otpada) u poslovnoj zoni u Nerežišćima, kao  i u okolici svih kamenoklesarskih radionica na otoku.  

Dio zone ima osnovnu infrastrukturu, slijedi projektiranje i izgradnja ostatka, a u taj posao ćemo krenuti nakon što dovršimo započetu gradnju infrastrukture u poslovnoj zoni u Nerežišćima.

Nadamo se da će Vlada pomoći dovršiti izgradnju ovih zona, poduprijeti naša nastojanja za otvaranjem novih radnih  mjesta, i da ćemo konačno dobiti konkretnu pomoć koju poduzetništvo i zaslužuje.

Zahvaljujemo Splitsko-dalmatinskoj županiji koja podupire ovaj projekt i koja je osigurala dio sredstava za njegovu provedbu.Urbanistički plan uređenja "Dumanići"

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.