LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Usvojen Urbanistički plan uređenja za luku nautičkog turizma „Smrka“
Utorak, 11 Veljača 2014 13:25

Na sjednici Općinskog vijeća koja se održala 05. veljače 2014., jednoglasno je usvojen UPU za luku nautičkog turizma „Smrka“. Ovo je  za našu Općinu prvo i povijesno otvaranje mogućnosti razvoja ovakvog vida turizma.

U uvali Smrka predviđa se izgradnja 150 nautičkih vezova, zgrada recepcije, sanitarni čvorovi, restorani, ugostiteljski objekti, suvenirnica, dizalica za brodove….. sve ono što je potrebno da u punom obimu zaživi ovaj projekt. Vrijedno je napomenuti kako je izrađen elaborat utvrđivanja granice pomorskog dobra, idejno rješenje kopnenog dijela i idejni projekt pomorskog dijela te da je u tijeku javni uvid u Studiju utjecaja na okoliš za ovaj projekt. Ovo su osnovni preduvjeti za početak investicije u čiju pripremu je do sada Općina uložila oko milijun kuna i više od dvije godine rada.


Naravno da Općina ne može sa svojim financijskim potencijalom krenuti u izgradnju same marine, no upravo poradi ovakvog obima i kvalitete pripremljene dokumentacije, očekujemo da će potencijalni investitori ubrzo iskazati svoj interes. Na žalost, naša obala nije infrastrukturno opremljena što predstavlja znatno opterećenje samom projektu, no valjda će se konačno i Vlada Republike Hrvatske uključiti u razvoj otoka Brača te ćemo zajedno riješiti i taj problem.

Jasno je da bi ovakav projekt, u ovoj fazi pripreme, u nekom primorskom mjestu opremljenom infrastrukturom već odavno bio meta investitora, no nama preostaje nuditi ono što imamo, truditi se oplemeniti naš prostor i otvoriti nova radna mjesta sa onim resursima sa kojima raspolažemo.

Zahvaljujemo Splitsko-dalmatinskoj županiji koja podupire ovaj projekt i koja je osigurala dio sredstava za njegovu provedbu.


URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA "SMRKA"

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.