LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


BLAGOSLOV MRTVAČNICE U DONJEM HUMCU
Utorak, 25 Studeni 2014 11:56

Nakon dvije godine dovršeni su radovi na izgradnji mrtvačnice u Donjem Humcu. Mrtvačnica je površine 60 m2, napravljena je u autohtonom bračkom stilu, od bračkog kamena,  sa pokrovom od bijelog bračkog kamena, sve pod strogim nadzorom konzervatorskog odjela u Splitu.


Unutar mrtvačnice nalazi se mala sprema i sanitarni čvor, te je postavljena hladnjača koja ujedno služi i kao odar. Također je uređen i okoliš mrtvačnice, napravljen je „čimatorij“, uređeno je groblje te je na ulaz u groblje postavljena „kamenica“ u funkciji fontane.
U okviru projekta postavljena je električna mreža, vodoopskrbni sustav, tako da danas groblje i crkvica imaju priključak na el. energiju i vodu. Vrijednost projekta je: 500.000,00 kn, te ovom prilikom zahvaljujemo Splitsko dalmatinskoj županiji i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na sufinanciranju projekta.

Zahvaljujemo i župniku don Ljubomiru Galovu koji je blagoslovio mrtvačnicu, te pozivamo građane da u suradnji sa župnikom i komunalnim redarom Općine Nerežišća dogovore način korištenja iste. Zahvaljujemo i našim građanima na strpljenju i na podršci koju su nam pružili prilikom izgradnje.

Još nam slijedi izgradnja mrtvačnice u Nerežišćima, koji početak gradnje očekujemo 2015. godine, čijim dovršetkom će sva tri naselja u našoj Općini dobiti i ovaj sadržaj koji je vrlo važan u trenutcima kada se moramo na dostojanstven način rastati od naših pokojnika.

123456789999

Tekst i slike J.O.

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.