LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Recesija nije zaustavila ni usporila razvoj Nerežišća PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 06 Siječanj 2013 13:41

Simboličnim je rezanjem vrpce splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader u Nerežišćima, užežin blagdana svete Margarite, nebeske zaštitnice toga bračkoga mjesta, predao na uporabu obnovljenu zgradu Društvenoga doma smještenu u središtu mjesta... objavljeno na portalu slobodnadalmacija.hr

U prizemlju kamene zgrade nalaze se atelje i frizerski salon, a na katu umjetnička galerija i četiri poslovna prostora. Taj su projekt zajednički poduprli Splitsko-dalmatinska županija i Ministarstvo regionalnog razvoja, a osim kulturnih i društvenih sadržaja, nerežiška općina dobila je stalne prihode od sedam zakupnika.

Vrijednost radova iznosi oko 1,5 milijun kuna, a nerežiški načelnik Lovre Kuščević najavio je da će novootvorena umjetnička galerija postati općinsko kulturno žarište. Župan Sanader sa svojim je suradnicima, među kojima su bili ravnatelj Županijske uprave za ceste Zlatko Čaljkušić i zamjenik ravnatelja Lučke uprave Ante Mihanović, nazočio svečanoj sjednici Općinskoga vijeća na kojoj su njezini čelnici izvijestili o tome što je sve napravljeno u protekloj godini, te su najavili nove ambiciozne projekte razvoja.

Nerežiški “poteštat“ Kuščević posebno je izdvojio izgradnju cjelovite infrastrukture u poslovnoj zoni Balun Vrpovje, koja je pri završetku. Završena je izgradnja druge dionice ceste Nerežišća − Vela Farska, u koju su Općina i Županijska uprava za ceste uložile sedam milijuna kuna. Ta cesta dat će jači zamah razvoju turizma, a kad se završi izgradnja treće dionice, ta će prometnica povezati općinska središta Nerežišća i Bol.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.