LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Na humanitarnom balu za pomoć Centru "Samaritanac" PDF Ispis E-mail
Utorak, 15 Siječanj 2013 11:20

Da je Općinski načelnik g. Lovro Kuščević sklon humanitarnim akcijama, to nam je već poznato, najvećim dijelom zahvaljujući akcijama dobrovoljnih darivanja krvi gdje je njegova obitelj jedna od hrvatskih rekordera, te sudjelovanjem u nizu akcija koje provode razne organizacije u Republici Hrvatskoj.

Tako se u prvim početcima Nove 2013.-e, g. Kuščević pridružio humanitarnom balu za pomoć Centru "Samaritanac" u subotu navečer u hotelu Atrium,  kojeg je organizirao splitski HDZ povodom obljetnice 23. godine svog osnutka, gdje se  okupila većina istaknutih članova županijskog HDZ-a.

Centar Samaritanac je 1995. godine osnovala Vlada RH. Djeluje u Ćiril-Metodovoj ulici u Splitu, u objektu koji je  vlasništvo samostana časnih sestara Službenica Milosrđa. Prema riječima Duje Sučića, predsjednika Upravnog vijeća centra, ove godine su za pet posto smanjena sredstva koje "Samaritanac" dobiva iz državnog proračuna, a sljedećih godina će od države dobivati još manje sredstava. Upravo je to i razlog zbog kojeg je splitski HDZ organizirao ovu humanitarnu akciju, kojoj se odazvao veliki broj HDZ-ovaca iz cijele županije, te su svojim dobrovoljnim prilozima prikupili ova prijeko potrebna sredstva za rad Centra.

Nakon što su prisutni zajedno izmoli Oče naš, pod vodstvom don Nikole Bodrožića Selaka, bal je na plesnom podiju otvorio Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, sa suprugom.

Petar Škorić kaže da će Centar Samaritanac posjetiti za nekoliko dana kada će im odnijeti novac koji je na balu sakupljen prodajom lutrija. Najvrjednije nagrade na lutriji su bila umjetnička djela Josipa Botterija i Matka Trebotića.

Bravo za organizatore i za sve učesnike,  samo naprijed!!!Fotografije preuzete sa portala dalmacijanews.com

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.