LOKALNI IZBORI 2021


- Službeni dokumenti

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


PROCESIJA VELIKOGA PETKA PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 08 Travanj 2013 12:05

Na Veliki petak, po već starom običaju,  Nerežišćani su procesijom preko čitavog mjesta, obilježili spomen muke Isusove i Njegovu smrt na križu. Taj dan ne slavi se sv. Misa, oltar je bez križa, svijećnjaka, svijeća i oltarnika te se na taj način simbolizira Isusova muka i smrt, a vjernici se u crkvi okupljaju kako bi molili i razmišljali o Isusovoj muci.
Obred Velikoga petka predvodio je don Toči Matulić uz koncelebraciju našeg mjesnog župnika don Ljubomira Galova koji je za vrijeme procesije mjestom nosio Presveto te je, zaustavljajući se prilikom prolaska kraj mjesnog groblja, blagoslovio sve naše vjerne mrtve.
U procesiji je sudjelovalo oko 200-ak vjernika, pjevača i časnih sestara iz našeg mjesta, a Presveto su pratili i četvorica čuvara Božjega groba.

Mladež HDZ-a su postavili 6oo svijeća „lampijuna“ duž trase kuda je prošla procesija, pa im ovim putem zahvaljujemo na njihovom angažmanu.

 

Korištenjem stranice nerezisca.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.