Filmske radionice u Nerežišćima na Braču

Od 1. do 4. listopada ove godine u Nerežišćima će se održati RADIONICE ANIMIRANOG FILMA i SENZORNO-MOTORIČKE RADIONICE. U senzorno-motoričkoj radionici sudjeluju korisnici udruge "Brački pupoljci". Radionica animiranog filma namijenjena je djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta.

 

Senzorno motorička radionica

Nakon Makarske i Siska senzorno motorička radionica za djecu s intelektualnim poteškoćama bit će održana i u Nerežišću u suradnji s Udrugom Brački pupoljci. Udruga okuplja roditelje i djecu s teškoćama u razvoju na otoku Braču. Programi koje udruga realizira doprinose rehabilitaciji, osposobljavanju i pripremi djece s raznim teškoćama za aktivno sudjelovanje u društvu, uključivanje u vrtiće i škole u njihovim bračkim mjestima. Voditeljice radionice Ksenija Sanković, voditeljica medijskih programa u Kinoklubu Karlovac i Ivana Štedul, radna terapeutkinja, u tri će dana s desetak polaznika  članova udruge izraditi animirani film tehnikom stop animacije. Radionica je koncipirana tako da se u stvaranju filma koriste sva osjetila prema radnoterapijskom pristupu. Stop animacija je zahvalna tehnika jer je to usnimavanje fotografija pomoću kojih se stvara iluzija pokreta. Na animacijskom stolu, na radnoj površini će s polaznicima animirati tvari različite konstrukcije i sastava, poput novina, pijeska, kamenčića i slično. Svi ti materijali iziskuju rad fine motorike prstiju te baratanje pomoćnim kistovima i štapićima. Snima se, tj. fotografira fotoaparatom povezanim s računalom. Tako polaznici sami, uz pomoć voditeljica, rade i na tehničkom dijelu izrade filmova. Uvijek im je zanimljivo baratati laptopom i fotoaparatom. Ovakav tip radionice, gdje se u relativno kratkom vremenu radi više vrsta animacije, idealan je za početnike, a svaki susret podijeljen je na zabavni dio kroz igre i stimulacije osjetila te samo animiranje. S polaznicima mogu sudjelovati i roditelji ili njihovi asistenti iz udruge, a kako bi i njih uputili u korištenje ove tehnike, te ih posebno savjetovali oko različitih vježbi koje mogu raditi kod kuće ili u udruzi.     

Radionica animiranog filma
U suradnji s OŠ Supetar i Područnom školom Nerežišća voditelji udruge Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina, Ana Sever i Hrvoje Selec, izradit će animirani film s polaznicima niže osnovnoškolske dobi. Animirani film se radi u tehnici stop animacije s obzirom na to da radionica traje tri dana. Svi polaznici rade zajednički film prema zajedničkoj ideji, koju će donijeti temeljem razgovora, a rezultat će biti animirani film od oko 2-3 minute. Filmske i videoradionice su zamišljene kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvo filmskih primjera i rada na terenu, gdje se često granica između mentora i učenika miče i jedni uče od drugih. U takvoj atmosferi djeca vjerojatno i najbolje savladavaju medijsku pismenost.
Nastali animirani filmovi u sklopu radionica biti će javno prikazani u Bolu, 4. listopada (četvrtak) na službenom otvaranja 56. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Planirani hodogram radionica:

Senzorno motorička radionica:
1. listopada, ponedjeljak od 16 do 18h
2. listopada, utorak od 16 do 18h
3. listopada, srijeda od 16 do 18h

Radionica animiranog filma:
1. listopada, ponedjeljak od 16 do 19h
2. listopada, utorak od 16 do 19h
3. listopada, srijeda od 16 do 19h

MJESTO ODRŽAVANJA biti će naknadno objavljeno.

SVE INFORMACIJE KAO I PRIJAVU IZVRŠITE NAJKASNIJE
DO 27. RUJNA NA MAIL
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Hrvatski filmski savez krovna je udruga neprofesijskih filmskih i video udruga koje u Hrvatskoj organizirano djeluju od 1928. godine. Savez okuplja kinoklubove, filmske družine i pojedince od osnovnoškolskog uzrasta do odraslih članova, potiče njihov rad, pridonosi obrazovanju voditelja i članova filmskih udruga, organizira predstavljanje i valorizaciju filmskog i video stvaralaštva djece i odraslih u zemlji i inozemstvu, te brine za čuvanje i zaštitu najboljih filmskih i video ostvarenja neprofesijske kinematografije.

Ove godine od 4. do 7. listopada Hrvatski filmski savez organizira 56. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Bolu na Braču. Revija je jedina manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije, a ove godine natječe se 89 filmova koji su ušli u službenu konkurenciju.

Kako bi se potaknula audiovizualna djelatnost u mjestu gdje se održava Revija filmskog stvaralaštva djece, Hrvatski filmski savez uz prikazivanje filmova  organizira i radionice za djecu. Tako će na Braču biti održane dvije radionice i to u suradnji s Općinom Nerežišća, a koje financijski održavaju Hrvatska zajednica tehničke kulture  i Hrvatski audiovizualni centar.

 

Kontakti voditelja radionica:
Ksenija Sanković – 099/203-0503
Ivana Štedul
Ana Sever – 091/917-7666
Hrvoje Selec – 091/798-0858

Kontakt Hrvatski filmski savez:
Sanja Zanki Pejić, voditeljica revijskih i obrazovnih programa – 098/290-103

Obavijesti

06-10-2021

Ažuriranje službenih stranica

Općina Nerežišća je u postupku ažuriranja službenih mrežnih stranica. Objavljen sadržaj još nije do kraja ažuriran. Molimo na razumijevanje. Ukoliko imate pitanja, slobodno nam se obratite na mail: administrator@nerezisca.hr više

24-10-2018

Jednokratna novčana potpora po novorođenom djetetu

Na temelju članka 30. Statuta Općine Nerežišća ("Službeni glasnik Općine Nerežišća» broj: 1/13, 4/13), Općinsko vijeće Općine Nerežišća na sjednici održanoj dana 24. listopada 2018. godine donijelo više

Kontakt podaci:

OPĆINA NEREŽIŠĆA
Trg sv. Petra 5
21423 Nerežišća

OIB: 44288790358

___________________________

Podaci o banci:

OTP BANKA d.d.
IBAN: HR9524070001828000009

___________________________

RADNO VRIJEME:
07:00 - 15:00

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 14:00

___________________________

Općinski načelnik:
SVEMIR OBILINOVIĆ

Tel: +385(0)21 637-059
E-mail: nacelnik@nerezisca.hr

____________________________

MARKO JERČIĆ
Pročelnik

Tel: +385(0)21 637-300
E-mail: procelnik@nerezisca.hr

___________________________

KATARINA ŠTAMBUK
Administrativni tajnik

Tel: +385(0)21 637-059
E-mail: tajnistvo@nerezisca.hr

IVANA MRKOVIĆ KUSANOVIĆ
Službenik za informatičke i pomoćno-tehničke poslove:


Tel: +385(0)21 637-059
E-mail: administrator@nerezisca.hr

Službenik za informiranje:
IVANA MRKOVIĆ KUSANOVIĆ
E-mail: ppi@nerezisca.hr

Računovodstvo:
E-mail: racunovodstvo@nerezisca.hr
_____________________________________________

DAVID JURUN
Vježbenik

Tel: +385(0)21 637-059
E-mail: david.jurun@nerezisca.hr

Komunalno redarstvo

DENIS BUVINIĆ
Komunalni redar

Mob: +385(0)91 1499 537
Tel: +385(0)21 637 186
E-mail: komunalni.redar@nerezisca.hr

______________________________

Pratite nas na društvenim mrežama:

____________________________

 

Copyright © 2011. - 2021. Sva prava pridržana. / Općina Nerežišća / Trg sv. Petra 5, 21423 Nerežišća / tel: +385(0)21 637 059 /
IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI